Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

PREDAVANJE O KOŽI, NJEZI I PRIPREMI KOŽE ZA ŠMINKANJE, BUDUĆIM VIZAŽISTIMA

Što je sve važno znati , prije nanošenja šminke na kožu?

Pitanje koje si treba postaviti svaki budući Make Up Artist (odn. skraćeno MUA), no osim pitanja svakako treba znati i prave odgovore i poznavati spomenutu materiju. Ova tema je svakako važna za svakog MUA, odn. vizažistu.

  

 

Znam to iz iskustva, iako je meni bila olakotna okolnost to što sam medicinska kozmetičarka koja je zaljubljena u šminkanje. A koliko je to važno , uvjerila sam se kad sam i sama prolazila edukacije i svoja usavršavanja za MUA, iako sam se šminkanjem bavila i prije takvih edukacija.

Kad sam primila poziv Callegari škole da polaznicama škole držim predavanja o koži i sve što je važno znati o njoj, nisam dvojila dugo hoću li pristati ili ne. anela callegari 2

Uvijek sam bila pristalica širenja znanja, stručnog educiranja svake vrste i to svih onih koji se žele uključiti u tzv. beauty industriju na ispravan način, jer samo to je garancija da će i tretmani na klijentima biti odrađeni na zdrastveno ispravan način.

 

Dovoljna motivacija za mene da se posvetim ovoj temi i predavanju budućim vizažistima Callegari škole, te smo zajednički i odradili prvo takvo predavanje u četvrtak, 27.9.2018.

 

anela callegari 0Naučili smo kako je koža najveći organ, što mnogi danas i ne znaju i koliko je uloga kože važna za naš organizam. Od koliko i kojih sve slojeva je građena i koje su joj funkcije. Prošli smo kroz sve tipove kože, te kakve su sve promjene i stanja kože moguća, kako ih prepoznati, analizirati i kako postupati u takvim situacijama.

Osim općenite njege kože polaznice su educirane o tome koliko je važna prehrana, hidratizacija, oxigenizacija, tjelovježba, vitaminizacija i ostali faktori koji sve danas utjeću na stanje naše kože i cijelog organizma.

Odgovor na početno pitanje, odnosno kako pripremiti kožu za šminkanje, koliko je važna hidratizacija za sam ten kože lica, kako prepoznati eventualne kožne i alergijske bolesti i kako uz pravilnu dijagnozu postupati na ispravan način je isto tako nešto što je polaznicima bilo vrlo interesantno za čuti i naučiti. 

  

anela callegari 1

Te na kraju, no i ne najmanje bitno, nego li baš suprotno, dio predavanja je bio posvećen pravilnoj higijeni i dezinfekciji, kako pribora , tako i preparata koji se koriste prilikom tretmana. Ovo je nešto što volim napomenuti da iako o tome pričamo na kraju, to je nešto što za svakog polaznika i budućeg stručnjaka u struci mora biti uvijek na prvom mjestu.

Završetak predavanja sam začinila kratkim opisom pravog profesionalnog pristupa svakom klijentu, odnosima djelatnik/klijent , te primjerima iz svoje prakse, a sve potkrijepljeno svojim vlastitim iskustvom koje sam skupila proteklih 20 godina rada u struci. 

 

Zadovoljstvo mi je bilo družiti se s ovim prekrasnim ljudima, koji su pokazali veliki interes za ovakvo predavanje, što je za mene bio samo još dodatni motiv da se ovakva suradnja i slični projekti nastave. 

 


VIŠE PROČITAJTE U BLOGU CALLEGARI ŠKOLE :-)

 

  http://www.callegari.hr/blog/iz-ucionice/kozmeticarka-uvodno-predavanje-2018/  

 

Vaša Anela.

ABA LOGO PECAT WHITE 01

ZAŠTO ANELA?

Potpuno se prilagođavamo našim klijenticama.
Pomoći ćemo Vam, informirati i savjetovati Vas.
Anela Ergović, majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar.
Vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom.
Educirana i specijalizirana  kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona.
Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!

+385 1 3360761

.