Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

CELULIT – NOĆNA MORA, KOJA TO I NE MORA BITI

Nema osobe danas na planeti koja nije čula za celulit, a većina ih se često upušta u borbu protiv ovog „napasnika“. Ne može mu se oduprijeti nitko. Pa čak i kozmetičarke ga imaju, ne biste vjerovali :-) , a svako doba nosi svoje tehnike kojima pokušava istrijebiti celulit kao pojavu. 

 

celulit1Još prije 2000 godina je legendarna kraljica Kleopatra, znana kao oličenje ljepote i njege tijela,  imala svoje recepte za njegu lica i tijela, koji se još i danas spominju, pa i koriste u nekim tretmanima, preparatima i sl. U to doba su se uvelike koristila aromatična ulja, kako bi se koža zaštitila od celulita, pa i strija, bora i sl. Najpoznatiji tretman spomenute Kleopatre je bila tzv. kupka od mlijeka , najčešće magarećeg mlijeka (bazeni napunjeni vodom  i mlijekom). To samo govori da od kada ima ljudi ima i celulita i biti će ga uvijek. Samo nažalost je sve manje magaraca danas, tu mislim baš na životinje naravno :-) , što mene rastužuje više nego li to da će beauty industrija zbog toga biti u nekom problemu.

 

Celulit se danas može gotovo u potpunosti ukloniti, napominjem „gotovo“ , no teško baš 100% , iako ništa nije nemoguće :-) ...ili ga se učiniti manje vidljivim ali su potrebni povremeni postupci održavanja kako bi se spriječio povratak celulita i držalo pod kontrolom njegovo daljnje nakupljanje.

 

Poboljšavanjem zdrastvenog stanja i elastičnosti tkiva, utječemo  i na vidljivost celulita, odnosno on postaje manje zamjetan.

 

 

Šta je točno taj celulit i kako nastaje?

celulit blog1

 

Celulit ili tzv. „narančina kora“, Vam je vrsta poremećaja potkožnog tkiva, povezana sa hormonima, životnim stilom, prehranom, smanjenom tjelesnom aktivnošću, lošom cirkulacijom, pušenjem, kvalitetom vezivnog tkiva i genetskim čimbenicima. Prvi korak u razvoju celulita je poremećaj međustaničnog prostora koji je inače u obliku gela, pa postaje krut. Zbog toga je onemogućena pravilna izmjena tvari, odnosno dotok hranjivih tvari i odvođenje štetnih tvari.

Masne stanice se počinju povećavati i putovati prema površini kože, a vezivno tkivo gubi svoju funkciju, dok koža počinje izgledati poput te uvijek spominjane tzv. „narančine kore“, koja u reklamama danas postaje simbol celulita.

 

Tri su stupnja celulita (edematozni, fibrozni i adipozni)

 

Da bih, kao kozmetičarka,  mogla i znala na pravi način ukloniti celulit moram prvo prepoznati kojeg je stupnja, te tada ispravno djelovati na spomenuti međustanični prostor, cirkulaciju, masne stanice i vezivno tkivo. 

Vrlo često samo jedna metoda ili tehnika,  najčešće nisu dovoljni za uklanjanje celulita, već isključivo kombinacijom raznih postupaka, tretmana, preparata dobivamo najbolje rezultate. Što se bolje aktivira cirkulacija i limfa u celulitom zahvaćenom dijelu, to će on biti manje vidljiv. 

Važna je i prehrana, tako da postoje i namirnice koje svojim sastavom potiču borbu protiv ove napasti, pa ih je dobro uvrstiti u redovitu prehranu (banane, suncokretove sjemenke, đumbir, jaja, ječam..itd,..), te naravno puno, puno treba piti vode, hidratizirati organizam, te po mogućnosti baviti se sportom, odn. redovito vježbati..

 

Rezultati kod tretmana su najčešće individualni. Neke žene reagiraju brže, a neke sporije.

 

celulit blog2Neke od metoda za uklanjanje celulita, danas su:
  • anticelulitne masaže sa specijalnim preparatima, kremama i uljima
  • razne druge masaže, poput maderoterapije ili terapije drvetom, koja koristi posebnu tehniku masaža, te poticanja i aktiviranja cirkulacije i limfe.
  • body wrapping koji pospješuje prodiranje aktivnih tvari u kožu
  • elektrostimulacija koja izaziva kontrakcije mišića i time utječe na masno tkivo
  • kavitacija koja djeluje direktno na topljenje i smanjenje masnih nakupina
  • radiofrekvencija koja toplinom oštećuje masne stanice i time stvara novi kolagen
  • lipo laser koji pospješuje sagorijevanje masnih stanica.

 

 

Sportske aktivnosti, te redovito vježbanje, uz pravilnu prehranu, su dobrodošle, dapače poželjne su, kako u prevenciji tako i u ubrzavanju rješavanja problema.

 

 

Pročitajte više u mojim ostalim blogovima na temu njege tijela, kao što su:

 

   BLOG - PROBLEM S OBUJMOM I PREKOMJERNOM TEŽINOM  (KLIKNI)   

   BLOG - POČETAK NOVE GODINE & REGENERACIJA TIJELA I LICA (KLIKNI)   

Ili

      posjetite moju web stranicu za NJEGU TIJELA (KLIKNI)   

 

Neke metode su efikasnije, neke manje efikasne, no pravilno kombiniranje više metoda i kvalitetnih preparata je uvijek najefikasnije :-)

 

Kažu da je, za svoje rituale ljepote, Kleopatra obilno upotrebljavala zlato s latinskim imenom Aurum , te je spavala sa zlatnom maskom na licu da bi si zagarantirala vječnu mladost, potpuni ugođaj i sreću.

 Mi nažalost trenutno još nemamo takav „zlatni“ tretman u ponudi, no nije isključeno da ga nećemo i imati, ali zato imamo u ponudi sve ostale tretmane koji će Vam pomoći u borbi protiv „zločestog“ celulita, oblikovati i njegovati Vaše tijelo, tako da i Vi, poput Kleopatre, osjetite u našem salonu, potpuni ugođaj vječne mladosti i sreću.  :-)

 

Vidimo se,

Vaša Anela.

ABA LOGO PECAT WHITE 01

ZAŠTO ANELA?

Potpuno se prilagođavamo našim klijenticama.
Pomoći ćemo Vam, informirati i savjetovati Vas.
Anela Ergović, majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar.
Vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom.
Educirana i specijalizirana  kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona.
Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!

+385 1 3360761

.