Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Microneedling & Plasma Pen (Fibroblast) kao revolucionarne tehnike njege lica?

Nisam bezveze stavila ovakav naslov, jer ovo pitanje sam postavljala i sama sebi dok sam neko određeno vrijeme pratila ove MICRONEEDLING I PLASMA PEN tehnike, po grupama i forumima stručnjaka koji su spomenutu tehniku primjenjivali i činilo mi se skoro pa nemoguće kad sam gledala te rezultate tretmana, jer su rezultati zaista odlični u vrlo kratko vrijeme, što me je još više privuklo ovoj tehnici, jer sve što neinvazivnim pristupom daje ovakav rezultat mora biti revolucionarno. :-)

 
 

Za lakše razumjevanje , ovaj tzv. Plasma Pen tretman možete na tržištu naći i pod drugim nazivima kao što su npr.  FIBROBLAST, PLASMAGE, DERMAPEN itd... Radi se o vrlo sličnim ili gotovo identičnim tehnikama, uz određenu razliku u preparatima, proizvođačima uređaja, odn. dobavljačima , te edukatorima ili mentorima koji Vam prenose znanje. Glavna razlika i vrijednost je uvijek na kraju naravno u onim malim i sitnim trikovima u korištenju idealnih kombinacija koktela i preparata za kožu, te iskustvu koje ima i koristi stručnjak koji Vam odrađuje ovakav tretman, jer to će najviše utjecati na rezultat tretmana, na kraju.


Kako sam i navela, krenulo je s istraživanjem i pala je odluka, idem, bez ikakvih očekivanja, vidjeti iz prve ruke, uvjeriti se, jer za mene koja sam vječiti zaljubljenik u tretmane lica, ovo je itekakav izazov.

Znamo da starenjem nastaju i bore, jer dolazi do smanjenja kolagena i potkožnog masnog tkiva, te nastaju promjene u raspoređivanju masti pod kožom.“Zrela“ koža postaje neelastična, stanjena, suha, te manje ili više naborana, s pigmentiranim ili depigmentiranim mrljama.
Našem organizmu je naša koža periferni organ. To znači da se nalazi na dnu prioriteta kada je u pitanju raspodjela hranjivih sastojaka, jer su regeneracija tkiva i održavanje vitalnosti daleko važniji za unutarnje organe. Stoga je često vrlo važno fizički stimulirati regeneraciju kože. Naša koža je neprestano izložena negativnim učincima djelovanja vanjskih faktora i zbog navedenog je priroda kože temeljena na stalnom obnavljanju i regeneraciji. Svako mikro oštećenje koje nastaje na koži zapravo šalje poruku da je potrebno započeti prirodnu regeneraciju. Na taj se način snažno stimulira proizvodnja kolagena.
S'toga uvijek ponavljam da njega kože treba biti redovita i mora sadržavati više načina njege, odnosno, ja volim reći da je to kontinuirani proces koji je prije svega individulan i treba biti prilagođen svakom pojedincu. Njega kože svakim je danom raznim tehnikama i tretmanima sve naprednija. Novim tehnologijama, istraživanjima, dolazi se do boljih formula i preparata koji s naprednim tehnologijama daju sve bolje i bolje rezultate. Danas pomlađivanje nije više tabu, nego postaje dijelom naše svakodnevice, kao što su sve higijenske navike. Pa tko ne želi danas izgledati lijepo i mlađe?
Tretmani lica su moja ljubav i veseli me što nam nove tehnologije osim prebrzog života omogućuju barem malo i mogućnosti da usporimo starenje kože, tako da upijam s veseljem i dječjom radoznalošću sve u vezi s tim temama, pa tako i Philings temom koju sam odlučila usvojiti, naučiti i ponuditi svim svojim klijenticama.

Brzo je došao taj dan, stvari su se spakirale i lagano van granica na edukaciju i usavršavanje, znatiželjna do bola, ali kako sam rekla, bez velikih očekivanja da se izbjegnu bilo kakva razočarenja.

Iskreno moram priznati, s obzirom na moje dugogodišnje iskustvo (sitnih 20tak godina,.. ) i sva znanja koja sam usvojila kad je kozmetička struka u pitanju, a ponajviše njega lica i poznavanje kože, očekivala sam da će mi zato biti jednostavnije na edukaciji.

Na kraju ipak se zaista radi o vrlo zahtjevnoj edukaciji koja je vrlo opširna i zahtjeva stručnost, veliku koncentraciju, te time je i razrađena u sitne detalje s ciljem da se prevenira svaki eventualni mogući rizik u tretiranju klijenta, što mi se u startu odmah svidjelo.

 

Tek nakon ovakve edukacije shvatite koliko je važno da ovo rade samo i isključivo educirane i stručne osobe koje znaju sve rizike i kako ih prevenirati, a to je ono najvažnije.

Dakle drugim riječima, opet sam bila u školi!

Ali kao pravi štreber, prošla sam kroz sve te izazovne nivoe, položivši uspješno svaki od ispita, te sam na kraju i uspješno certificirana za ove vrste tretmana. 

Sve u svemu, nisam pogriješila nazvavši ovo revolucionarnom tehnikom, jer to ona zaista jest, što me ne čudi sada kad sam shvatila koliko je ovdje uloženo i truda i rada na razvoju uređaja i istraživanjima novih preparatima i materijala koji imaju veliku ulogu u postizanju najboljih rezultata ovim tehnikama.


A sada nakon edukacije i svih ispita, preostaje samo daljnje usavršavanje ovih tehnika, jer životnom i profesionalnom učenju nema nikad kraja.

"čovjek uči dok je živ" :-)

 

 

A sad malo o tehnikama, tretmanima i učincima samih tehnika,....

 

Ovi novi i revolucionarni tretmani danas su odlična alternativa do sada poznatim tretmanima kao što su: DERMAROLLER, MEZOTERAPIJA, MIKRODERMOABRAZIJA, itd,...

 

Microneedling

microneedling3

tretman se provodi mikro iglicama posebnog modularnog uređaja. Svaki tzv. "mikro-ubod" koji se formira na koži, u stvarnosti šalje signal našem mozgu kako je potrebno pokrenuti prirodnu regeneraciju naše kože, te omogućiti dodatnu ishranu kože u toj stimuliranoj točci. Na ovaj se način stimulira proizvodnja kolagena. Tijekom tretmana se na kožu nanose posebni kokteli i preparati, ovisno o tome koji dio, odnosno koje područje kože ili lica se tretira (bore, ožiljci, proširene pore, fleke,..).


Primjena i učinci:

Primjenjuje se za potrebu zatezanja kože i pomlađivanja, uklanjanje ožiljaka od akni i flekova, poboljšava uklanjanje bora, minimalizira se veličina pora, tretira se i alopecija (ispadanje kose). Rezultati ovakvog tretmana uključuju hidrataciju kože, povećani tonus i glatkoću kože, manju vidljivost postojećih bora i nabora kože i polučuje pomlađeni izgled kože. Rezultati postaju vidljivi odmah nakon tretmana i potrajati će nekoliko mjeseci.

 

 

Plasma Pen (Fibroblast) tretman

Predstavlja minimalno invazivanu tehniku za precizno određenu sublimaciju gornjeg sloja kože. Princip je utemeljen na prijenosu kontrolirane količine energije ionizacijom atmosferskog zraka. Drugim rječima, temeljen je na stvaranju serije vrlo sitnih točkica pored linija zatezanja, na samoj površini kože, posebnom tehnikom. Ovim procesom se potiče trenutna kontrakcija i učvršćivanje vlakana kože kako bi se stvorio tzv. "lifting", odnosno zatezanje kože, te dobio učinak remodeliranja i pomlađivanja. Ova metoda se može koristiti za tretiranje specifičnih područja kože, bez oštećenja okolnog tkiva. Tretman omogućuje učinkovitu nekiruršku blefaroplastiku očnih kapaka (gornji i donji očni kapak), tretiranje ožiljaka uključujući ožiljke od akni. Isto tako i za zatezanje bora, te dubokih linija oko rubova očiju, nazolabijalne brazde, bore na čelu, korekciju nabora oko kutova usana , nabora oko ušiju itd...

Za postizanje željenih rezultata je obično dovoljan jedan tretman. Nakon 1 mjeseca, prilikom kontrole, se određuje da li je potreban i dopunski tretman, koji se radi nakon 4 mjeseca. 

 

Postoje naravno i ostale vrste tretmana pomlađivanja o kojima sam pisala u jednom od svojih   prošlih blogova (kliknite ovdje)   , tako da ih neću sad i ovdje spominjati, odnosno zadržati ću se na ovim svojim pozitivnim dojmovima ovih neinvazivnih i revolucionarnih tehnika, koje zaista preporučujem svima :-)

  

POSJETITE I MOJU WEB STRANICU OVIH USLUGA I POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA TRETMANA

(KLIKNITE OVDJE):

  https://anela.hr/usluge/plasma-pen-microneedling  

microneedling galerija

 

 

  

  

 

Vidimo se,

Anela Ergović.

 

 

ABA LOGO PECAT WHITE 01

ZAŠTO ANELA?

Potpuno se prilagođavamo našim klijenticama.
Pomoći ćemo Vam, informirati i savjetovati Vas.
Anela Ergović, majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar.
Vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom.
Educirana i specijalizirana  kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona.
Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!

+385 1 3360761

.