Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Viškom kilograma bori se velik broj ljudi, kao i s problemom celulita.O celulitu ću Vam pisati u nekom od narednih blogova, jer ovdje se prvenstveno želim osvrnuti na navedeni problem u naslovu.Više faktora može uzrokovati problem prekomjerne težine i neželjenog obujma...

 

Oni glavni koje volim često istaknuti su nedostatak tjelesne aktivnosti, prehrana, no vrlo često i genetika.

 

DA LI ZNATE KOJI JE VAŠ UZROK?

 

Nije dovoljno samo znati, morate se njime i suočiti i donijeti neke odluke ako želite tu nešto promjeniti.

Vrlo često volim reći, …

“UČINITE TO DANAS, NE SUTRA, NEGO DANAS!“

 

Postoje i kulturološki utjecaji na naše prehrambene navike…

…, jer znamo svi vrlo dobro da mi u ovim krajevima Europe itekako volimo „fino papati“, jer teško je ne biti gurman, kad krenete od Dalmacije, Istre, pa preko Prigorja, Zagorja, Međimurja do naše Slavonije..itd..itd.., pa nema kraja gdje nema obilja specijaliteta, a sve je tako fino i primamljivo.

Još kad nas krenu bombardirati sa svih strana s reklamama fast food-ova, grickalica, ovakve i onakve hrane, pa kolači, sladoledi itd..itd..

E sad sam već i ja ogladnila dok ovo pišem pa ću malo stati s ovim nabrajanjem. :-)


Ovdje ću se više fokusirati na prehranu, vježbanje i rješenja koja nudi kozmetička struka, a manje na genetiku, jer genetika je već tema za sebe i s njom se je teže „boriti“, iako i tu naravno postoje načini i rješenja.

 

FIZIČKA AKTIVNOST

 

Ona Vam uvelike ubrzava rješenje Vaših problema.Ubrzava smanjenje obujma i smanjenje prekomjerne težine.

O ovome ne treba previše govoriti i trošiti vremena, jer toliko postoji raznih načina za bavljenje sportom ili prakticiranja neke fizičke aktivnosti, a Vi trebate samo odabrati i biti odlučni i uporni.

Vrlo često savjetujem klijentima da barem prakticiraju šetnju, a sve više od toga je dobrodošlo.
Uz dovoljno tekućine (barem 8 čaša vode dnevno), neku manju i osnovnu fizičku aktivnost, prehranu u „granicama normale“ (dakle ništa rigorozno) i paket tretmana koji ću kreirati za klijenta, rezultati će biti i više nego odlični, a to govorim prvenstveno iz svog dugogodišnjeg iskustva.

 

PREHRANA

 

Prehrana treba biti prije svega uravnotežena i zdrava, jer Vam svaki višak prehrambenih sastojaka u svakodnevnoj prehrani, može izazvati poremećaje u metabolizmu.

Ako unosite više kalorija nego li ih dnevno trošite, sav višak energije će Vam se pohranjivati u tijelu u obliku sala.To Vam je čista matematika,…nigdje ne možemo bez drage matematike, pa čak i kad je njega tijela u pitanju.

Ozbiljnije posljedice loše i nepravilne prehrane su one FIZIČKE , kao što su :

  • bolesti jetre
  • srca
  • krvnih žila
  • itd..


I one PSIHIČKE kao npr.:

  • depresija
  • nezadovoljstvo
  • manjak samopouzdanja
  • itd…

 

Fizička aktivnost i zdrava prehrana imaju prije svega preventivnu ulogu kod borbe s povećanim obujmom tijela.

 

KOZMETIČKI TRETMANI

 

Naravno da kad je riječ o ovom problemu , poput obujma i prekomjerne težine, tu Vam pomažu uvelike i KOZMETIČKI TRETMANI , kao što su primjerice, …

Kavitacija koja „razbija“ Vaše masne stanice, a limfna drenaža potiče nakon toga izbacivanje viška tekućine iz organizma, pa zatim i body wrapping tretmani koji odlično pospješuju smanjivanje obujma ,pa primjerice razne elektrostimulacije koje masiraju i aktiviraju mišićna tkiva, anticelulitne i ostale vrste masaža koje Vam rade čuda poboljšanjem cirkulacije i apliciranjem kvalitetnih preparata u organizam koji pospješuju otapanje masnog tkiva, radiofrekvencije koje će Vas lijepo zategnuti i povećati mišićni tonus itd..itd..


Pisati ću više o tome u sljedećem blogu….

 

KOJI TRETMAN?

 

Svakodnevno se u razgovorima s klijentima susrećem s pitanjem…

KOJI TRETMAN JE ZA MENE IDEALAN I KOJI ĆE MI POMOĆI DA SMRŠAVIM, OBLIKUJEM TIJELO, DA IZGLEDAM SUPER?


Još mi je draže kad mi s tim pitanjem dodju primjerice 01.05. i do odlaska na plažu (tamo 15.06.), žele izgledati kao na fotografiji iz srednje škole :-)
(malo se sada šalim i karikiram situaciju).

 

Vjerujte mi taj i takav „ČAROBNI ŠTAPIĆ“ ne postoji !

Jedan tretman koji skida sve i čini čuda s odličnim dugoročnim rezultatima, ne postoji !

Jedan čaroban uređaj koji će Vam otopiti sve viškove, s odličnim dugoročnim rezultatima, ne postoji !

Postoji samo DOBRA REKLAMA !

Ono PRAVO RJEŠENJE, naravno uvijek postoji !

 

ILUZIJA i RAZOČARENJE?

 

Nadam se da nisam sada nekome uništila vjerovanje i iluziju , te time izazvala nekome tugu i razočarenje?

Ove emocije se vrlo često pojavljuju u procesima mršavljenja, odnosno smanjenja prekomjerne težine, nažalost, no uvijek je sve stvar očekivanja.

Svatko prema Vama mora biti realan, iskren i dati Vam prava očekivanja, te tako neće na kraju biti niti tuge ili razočarenja.

Izazivanje loših emocija mi nije cilj, samo Vam želim pomoći pravim i korisnim informacijama, koje dalje trebate koristiti sami , na onaj pravi način.
 
RJEŠENJE?

 

Svojim klijentima uvijek nudim BESPLATAN PREGLED, uz koji dobivaju konzultacije i savjetovanje, jer želim svakom klijentu pristupiti individualno, jer jedno rješenje koje je odlično za jednog klijenta, drugome možda neće pomoći.

Nakon takvog pregleda i razgovora, iskustvo i stručnost je formula koja mi omogućuje da definiram kao prvo gore spomenuti uzrok, te sukladno tome i kreiram paket tretman, koji će biti idealan za tog klijenta , te imati najbolje i što je najbitnije dugoročne rezultate.

 

PAKET TRETMANA

 

Ne brinite, nećete dobiti nikakav paket , „kutiju recepata“ i „čarobnog praha“, nego baš ono što sam već i spomenula, za najbolje rješenje treba kombinirati nekoliko vrsta kozmetičkih tretmana, gdje će svaki tretman utjecati u određenoj fazi na određeno područje u određenom omjeru i što je najbitnije, točno određenim redoslijedom.

To Vam je ugrubo rečeno recept koji ja propisujem svojim klijentima i terapija koju prolazimo skupa i rezultate pratimo zajedno, na obostrano zadovoljstvo.

 

PREPARATI

 

Osim recepta i načina odrade takve terapije, vrlo su bitni, a možda i najbitniji preparati koji se koriste u takvim tretmanima.

Nemojte da Vam prodaju , malo ću sad karikirati, iako ne i daleko od istine, „jestiva ulja“ i raznorazne kremice pod visokokvalitetne preparate, jer baš ti visokokvalitetni preparati su ono o ćemu ponajviše ovise dobri i opet napominjem dugoročni rezultati.


Pravi i kvalitetni preparati su naravno i vrlo skupi, zato jer sam naziv „KVALITETNI“ Vam to i govori, tako da kad Vam netko nudi tretmane za par desetaka kuna, zapitajte se malo gdje je tu računica, te ako ona postoji, na čiju štetu je ona kao takva odrađena???

Znate ono kad dobijete, recimo nekakvih 30 tretmana za 199kn?


Uvijek se samo slatko nasmijem, ništa drugo…a šta ću? :-)

 

Onda Vam, smišljaju razloge, argumente zašto je takva cijena, pa ponekad i kažu, da se radi samo o aparativnim tretmanima, pa je zato niska cijena i sl… ?

Da li je realna? Svatko imalo profesionalan i stručan, reći će Vam da nije.


Uz većinu aparativnih tretmana potrebna je svakako i aplikacija visoko kvalitetnih preparata, kako bi rezultati bili onakvi kakve klijent traži, zaslužuje ih i na kraju, pa platio ih je, zar ne?

Imajte na umu, da profesionalizam, stručnost, kvaliteta, higijena, sterilnost su samo neke od bitnijih stvari u svakom uslužnom poslovanju, koji imaju svoju cijenu !


Sve ostalo ćete platiti dva i više puta…zapamtite to.

 

NA SAMOM KRAJU…

 

Općenito više o tretmanima tijela u mom salonu, čitajte ovdje uskoro , u mom narednom blogu.

   A isto tako, više možete saznati i ovdje na web stranici (klinknite ovdje)   

 

A naravno i uvijek me možete nazvati, jer ću vrlo rado podijeliti poneki savjet ili mi dođite u salon da se upoznamo, da Vas malo „pogledam“, jer tada će i savjet biti sigurno efektniji i više individualan (jer nismo svi mi ljudi isti), jer rado savjetujemo i pomažemo na taj način, a to je „za Vas kod nas“ uvijek besplatno. :-)

Nazovite me slobodno na +385 1 3360 761 ili pošaljite email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te rezervirajte svoj termin.

 

Pozdrav,
Vidimo se.
Anela Ergović.

 

ABA LOGO PECAT WHITE 01

ZAŠTO ANELA?

Potpuno se prilagođavamo našim klijenticama.
Pomoći ćemo Vam, informirati i savjetovati Vas.
Anela Ergović, majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar.
Vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom.
Educirana i specijalizirana  kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona.
Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!

+385 1 3360761

.