Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Starenje kože je biološki proces!

Često u salonu čujem komentare, kao npr., „grozno izgledam, tako sam nezadovoljna svojim tenom, lice mi je užasno, mažem se kremama no nema promjene ili je još i gore i sl. Isto me tako zabrinjava koliko mladih, pa i žena zrelije dobi uopće ne brine i ne njeguje svoju kožu lica, a mnoge nikada nisu niti posjetile kozmetičara ili učinile nešto po pitanju njege lica...

 
 

Kad su bore u pitanju, radi se o procesu koji je neposredno povezan sa starenjem cijelog organizma.
Sam intenzitet staračkih promjena na koži ovisi o mnogim čimbenicima, a najvažniji su:

 • Genetski
 • Zdrastveno stanje pojedinca
 • Prehrambene i životne navike (pušenje, alkohol i sl..)
 • Štetni utjecaji vanjske okoline (utjecaj UV zračenja i sl.)

 

Starenjem nastaju i bore, jer dolazi do smanjenja kolagena i potkožnog masnog tkiva, te nastaju promjene u raspoređivanju masti pod kožom.“Zrela“ koža postaje neelastična, stanjena, suha, te manje ili više naborana, s pigmentiranim il depigmentiranim mrljama.

Ulaskom u kozmetički salon se vrlo često očekuje „čarobni štapić“ kojim će netko zamahnuti i svi problemi će nestati u dan-dva.


Potrebno je imati na umu da ne potoji ništa što će riješiti problem u par dana, ako ste nešto zapostavljali godinama.

Ako Vam netko to i obeća budite skeptični, jer je upitan dugoročni efekt takvog rješenja.


Njega kože treba biti redovita i mora sadržavati više načina njege, odnosno, ja volim reći da je to kontinuirani proces koji je prije svega individulan i treba biti prilagođen svakom pojedincu.

Baš iz tog razloga uvijek savjetujem da mi dođete u salon na neobvezni pregled, razgovor, konzultacije ili savjetovanje,

koji su napominjem za svakoga BESPLATNI

, jer volim kao prvo vidjeti osobu, porazgovarati, te onda savjetovati individualno, jer nismo svi isti niti po genetici niti po navikama, pa samim time je i rješenje posve individualno.

Volim na taj način informirati ljude, bez ikakvih obveza da morate kod mene pohoditi nekakve tretmane ili bilo šta drugo.

Mišljenja sam da je informiranost žena , pa i muškaraca sve više, uvijek najbitnija, a uvijek je „bolje spriječiti, nego liječiti


,iako od tog „liječenja“ ja i živim :-) , ali bez obzira drago mi je kad mi netko pokloni povjerenje i vidim da sam nekim savjetom nekome zaista pomogla na taj način, a posebice mladim ljudima i djevojkama koje već u samim počecima rade velike greške i time uništavaju svoje lice i ne brinu dovoljno o sebi.

 
Kako njegovati „zrelu“ kožu i ublažiti bore?

 

Za njegu „zrele“ kože treba redovito upotrebljavati piling, te hidratantne i hranjive pripravke s aktivnim dodacima koji potpomažu regeneraciju kože, poput na primjer:

 • Kolagena
 • Q10
 • Alge
 • Lecitin
 • Jojobino ulje
 • Retinol
 • Itd..


Poželjno je koristiti kreme s UV faktorom danju i bogate hranjive tzv. „noćne“ kreme noću.Češće je potrebno prakticirati masaže lica, vrata i dekolte-a, jer redovitom masažom možemo ukloniti sitne bore i spriječiti nastanak novih, te poboljšati samu strukturu kože.

Naravno imajte na umu da smo mi ljudi individue, te da ako jedna krema odgovara nekome, to ne znači da će ista odgovarati svakome


Aparativni tretmani u cilju njege kože lica?

Postoje razni aparativni , odnosno tzv. „neinvazivni“ tretmani koji se nude na tržištu, a neke od njih možete naći i u ponudi mog salona

   i saznati više klikom ovdje (klik)   

 

Ja sam se odlučila, nakon godina iskustva i istraživanja za njih nekoliko , koji su mi se pokazali kao najučinkovitiji, a koje ponekad volim kombinirati sukladno potrebama klijenta, kao što su primjerice:

 • Radiofrekvencija lica
 • Mikrodermoabrazija
 • ŽAD tretman
 • Dermaroller tretman

, koji su uspješni u prevenciji nastanka bora, te u redovitoj njezi kože lica.

 

Kozmetički pripravci, maske i pilinzi?
 

Postoje raznorazne maske za lice sastavljene od raznoraznih prirodnih sastojaka, a puno o tome možete čitati i na internetu.Sigurno ću o tome pisati i u nekom od svoji budućih blogova.

Mnoge takve maske su koristile i naše mame, bake, tete, prijateljice itd..pa ih i mi danas koristimo, neke s više ili manje rezultata.Neke su zaista dobre, no vidjela sam i neke koje sigurno ne bih nikome preporučila.


No morate imati na umu da će ona prava kozmetička „maska“ ili piling koju će Vam preporučiti i pripremiti netko zaista stručan, u kozmetičkom salonu, imati daleko bolji, kvalitetniji i dugotrajniji efekt, kad su zaista kvalitetni preparati i pripravci u pitanju.

Bore se između ostalog ublažavaju upotrebom odgovarajućih kozmetičkih pripravaka koji se koriste tijekom kozmetičkih tretmana.Spomenuti ću tu primjerice samo AHA kiseline, koje ljušte površinski sloj kože, te potiču sintezu kolagena i regeneraciju.Kiseline djeluju na deblji sloj dermisa i uklanjaju gruba oštećenja kože.Kod takve je kože poželjna redovita upotreba „lifting“ maski s parafinom, proteinima, hijaluronom i vitaminom „C“, kako bi lice dobilo zdrav i svjež izgled.

 

Imajte na umu da,

redovitom i pravilnom njegom možete dugo zadržati mladolik i zdrav izgled Vaše kože lica!

p.s.
Želite li vrlo brzo saznati koji je tretman lica idealan za Vas?

Dođite u salon na besplatana pregled i konzultacije

Vidimo se,

Anela Ergović.

 

ABA LOGO PECAT WHITE 01

ZAŠTO ANELA?

Potpuno se prilagođavamo našim klijenticama.
Pomoći ćemo Vam, informirati i savjetovati Vas.
Anela Ergović, majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar.
Vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom.
Educirana i specijalizirana  kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona.
Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!

+385 1 3360761

.